Kereta Sewa Kelantan | Van Sewa Kelantan

Kereta Sewa Van Sewa Machang

Kereta Sewa Machang ialah halaman web untuk mempromosikan perkhidmatan kereta sewa diMachang, Kelantan. Kami merupakan wakil penyewa kereta sewa di Machang, Kelantan.

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Kelantan. Kereta sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.

Biodata Sultan Muhammad V Sultan Kelantan. Yang Dipertuan Agong YDPA ke 15 Malaysia

Biodata Sultan Muhammad V Sultan Kelantan. Yang Dipertuan Agong YDPA ke 15 Malaysia
Inilah satu-satunya raja dan Sultan yang mahu menukarkan istilah Daulat Tuanku kepada Allahu Akbar. Dengan harapan yang melafazkannya dapat pahala.
Sultan kelantan merupakan Sultan yang sangat-sangat berjiwa rakyat. Tidak menunjuk-nunjuk tetapi tingkah laku sahaja sudah melambangkan peribadi mulia baginda walaupun baginda memegang status tertinggi.

Yang terkini Sultan Muhammad yang merupakan Sultan Kelantan akan menjadi Yang Dipertuan Agong seterusnya iaitu yang ke 15 mengantikkan Sultan Abdul Halim untuk 5 tahun berikutnya bermula 13 Disember 2016.
Tahniah Dari kami Kereta Sewa Van Sewa ucapkan Allahu Akbar, Tuanku.

Profil Sultan Muhammad V Biodata Terkini?

Nama Penuh Baru : Sultan Muhammad V
Nama Asal : Tengku Muhammad Faris Petra
Kedudukan : Sultan Kelantan dan Yang Dipertuan Agong YDPA ke 15
Tarikh Lahir : 6 Oktober 1969
Tempat lahir : Kota Bharu Kelantan
Umur : 47 tahun (Tahun 2016)
Nama Ayahanda : Sultan Ismail Petra
Nama Ibunda : Tengku Anis Tengku Abdul Hamid
Bekas Isteri : Tengku Zubaidah Tengku Norudin (bercerai)
Senarai Adinda :
 • Tengku Muhammad Faiz Petra
 • Tengku Muhammad Fakhry Petra
 • Tengku Amalin A’ishah Putri
Agama : Islam
Bangsa : Melayu
Warganegara : Malaysia
Sekolah Rendah : Sekolah Sultan Ismail I
Sekolah Menengah : Sekolah antarabangsa Alice Smith, Kuala Lumpur
Pengajian Tinggi :
 • Oakham School Rutland, England
 • St. Cross College, Oxford (Kajian Diplomatik)
 • Oxford Centre (pengajian Islam)

Hobi :
 • ekspedisi kenderaan pacuan empat roda
 • kejohanan kuda lasak
 • sukan memanah
 • boling
 • memelihara haiwan kesayangan seperti kuda, kucing, ayam dan burung.

Kami menyediakan perkhidmatan sewa Van di Machang
Nissan urvan baru dan Toyota Hiace Baru

Kami juga menyediakan pelbagai jenis kereta untuk disewakan seperti Vellfire, Starex, Alza, Hiace, Myvi, Saga, Axia dan Viva

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Machang, Kelantan. Kereta dan Van sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.

Untuk booking call 016 - 750 8833

Car Rental Kelantan is located in Kelantan, Malaysia. We enjoy to give you as our customer the best car rental and chauffeur (car rental with driver) service we have. We provide Car Rental and Chauffeur Services for individual and corporate, local and also international customers. We have various types of car model including economic, MPV, Sedan, LUXURY and van. At Car Rental Kelantan we try our best to give the best car rental and chauffeur (car rental with driver) service we have because our customers' happiness are our satisfaction.


We provide Car Rental and Chauffeur (Car Rental with driver) Services

Kami menawarkan perkhidmatan kereta sewa sekali pemandu dengan harga berpatutan. Semua pemandu kami dilatih untuk menjadi pemandu yang cekap dan penjaga yang sangat baik.

Pemandu kami bukan sahaja akan memandu anda ke mana anda ingin pergi tetapi mereka akan mengambil berat dalam memastikan anda selesa dan baik sepanjang perjalanan anda.

Harga yang kami tawarkan termasuk Minyak, Toll, Professional Driver, Keadaan kereta yang sangat baik dan Air Mineral Percuma untuk setiap penumpang.